Baza znanja

EGO Alati- Baterija koja pobeđuje benzin

EGO Alati- Baterija koja pobeđuje benzin

EGO Alati- Baterija koja pobeđuje benzin

EGO je firma koja se bavi proizvodnjom baterijskih uređaja za uredno i lako održavanje dvorišta, parkova, staza i travnjaka.

Sa fokusom na inovacije, dizajniraju sveobuhvatan asortiman opreme za održavanje na otvorenom. Od kosilica, čistača za sneg, do ručnih alata kao što su trimeri, makaze za živu ogradu, motorne testere i duvači lišća. Njihove jedinstvene patentirane 56V ARC Lithium™ baterije imaju najveći kapacitet u industriji ručnih baterijskih uređaja, dajući vam snagu koja nadmašuje benzin.

Istorija EGO Power Plus uređaja

EGO Power Plus je deo globalnog proizvodnog biznisa osnovanog 1993. Doneli su prvu liniju bežične opreme na otvorenom sa snagom i performansama benzina, ali bez buke, gužve i isparenja.

EGO je zvanično lansiran u Sjedinjenim Državama 2012. godine i brzo je postao broj 1 brend baterijskih uređaja u zemlji za rad na otvorenom. Pokrenut je u Evropi 2014. godine i od tada je doživeo neverovatan rast. Sada je rasprostranjen širom Evrope sa mrežom od preko  2.500 odobrenih dilera. 

U svetu je u top 10 proizvođača uređaja, sa godišnjom proizvodnjom preko 10 miliona jedinica, 30 hiljada prodajnih tačaka dostupnih u 65 zemalja. Imaju više od 7000 zaposlenih sa više od 500 tehničara zaduženih za razvoj proizvoda i preko 3000 patenata.

Asortiman proizvoda podeljen je na 3 osnovna opsega: Power+, Power+ Professional i Professional-X. To im omogućava da obezbede odgovarajuće alate za domaćinstva, komercijalne uslove ali i specijalizovane korisnike.

Ego Alati Rang
Ego Alati Professional Rang

Do 2020. EGO je postao poznat i zastupljen brend širom sveta. Postali su mesto za milione domaćih, komercijalnih i specijalizovanih kupaca koji žele izuzetne bežične performanse uz podršku dobre prakse zaštite životne sredine. 

Kako je održiva i čista energija budućnost, oni su odlučili da pokažu da se može dobiti ista snaga uređaja kao što je ima i benzinski motorni uređaj.

Zašto je EGO baterija posebna?

EGO je izgrađen na neverovatnoj snazi baterije, koja je dizajnirana kao ni jedna druga baterija.

Ima upravljanje koje sprečava pregrejavanje na 3 nivoa:

  1. Mehanički
  2. Hemijski
  3. Elektronski
Ego alati baterija

Mehaničko hlađenje ogleda se u obliku baterije i načinu ređanja ćelija u njima. Umesto konvencionalnog ređanja u ciglice, koje tako zajedno složene dovode do pregrejavanja i gašenja, oni slažu svoje ćelije u poseban lučni oblik koji raspoređuje toplotu mnogo efikasnije.

Prednosti ovakvog oblika su povećana površina koja izbacuje toplotu u vazduh i ne zadržava je između ćelija. 

Ćelije su bliže površini i time vazduh više prolazi između svih ćelija. 

Pored toga ova baterija se uglavljuje u spoljašni deo uređaja, a ne u unutrašnji i samim tim nema dodatna grejanja od rada uređaja. Ima bolji protok vazduha čime ostaje hladna i duže emituje snagu.

Hemijsko upravljanje toplotom izvršava se patentiranom Keep Cool™ Tehnologijom. Tako je svaka ćelija obložena posebnim materijalom koji absorbuje energiju i čuva individualne ćelije na njihovim optimalnim temperaturama.

Ovo je obloga koja menja svoje stanje iz čvrstog u tečno. Radi tako što kada dostigne temperaturu topljenja, absorbuje veću količinu energije na gotovo konstantnu temperaturu dok se sav materijal ne pretvori u tečni.

Što više toplote obloga absorbuje od baterije, više toplote baterija generiše bez pregrejavanja. Ovo pomaže da se maksimizuje vreme rada.

Kontrolisanje toplote elektronski izvršava se pomoću lasera koji mere toplotu ćelija. Ostale baterije uglavnom imaju 1 do 2 toplotna senzora, dok EGO baterija ima čak 28. Tako se svaka ćelija nadgleda i ako se neka pregreje cela baterija se gasi. Ovim se postiže bezbednost i obezbeđuje duži životni vek baterije.

Keep cool celija baterije

EGO baterije obezbeđuju najbolji balans voltaže i tačnosti za dostavljanje odgovarajuće snage alatima i vreme izvršavanja za svaki zadatak.

Zaboravite na kupovinu benzina za svaki uređaj

Jedna od glavnih prednosti ove tehnologije jeste što sve baterije različite snage mogu da se koriste na svim EGO uređajima. 

Šta to znači?

Kada uzmete jednu bateriju, nebitno koje snage, možete da je stavite na bilo koji EGO uređaj. Veličina baterije je ista, ali unutrašnjost, snaga i vremenski interval rada su drugačiji. Dakle, ako imate manji travnjak i uzmete bateriju sa manjim kapacitetom rada, možete istu koristiti na kosačici, trimeru, makazama, duvaču i slično, ne morate za svaki uređaj da kupite drugu. Ukoliko imate potrebu da uzmete bateriju sa dužim vremenom rada, možete je uzeti i koristiti na već postojećim uređajima.

Dakle nema više kupovine benzina, pravljenje mešavina za svaki benzinski uređaj i slično. Ne morate da mislite da li je mešavina dobrog odnosa. Samo nakačite svoju bateriju na bilo koji uređaj, kliknite na dugme i posao može da počne.

Ego Alati - Brend za budućnost

EGO se fokusira na pružanje superiorne, ekološki održive bežične tehnologije na baterije, sa lakom i jednostavnom upotrebom. Jedinstvena patentirana litijum-jonska tehnologija već ima bolji učinak od benzina. Svakako oni nastavljaju da istražuju i pomeraju granice stvarajući još izuzetnije proizvode bolje za životnu sredinu i za korisnike.

Njihova posvećenost ovome se takođe odražava u Challenge 2025, informativnom portalu koji su otvorili za sve. Cilj ovog portala je da podstakne ljude da naprave male pozitivne promene koje mogu imati veliki uticaj na okruženje i stil života.

Moto-Bike je od sada zvanični uvoznik Ego baterijskih uređaja. Sve uređaje možete potražiti na našem sajtu klikom ovde.